top of page

                Cryolipolyse met FREEZE CONTOUR PLUS (360 graden omringende koeling

 

Cryolipolyse is een behandeling om het figuur te corrigeren door middel van het plaatselijk koelen van vetcellen, in de volksmond ook wel vetcellen bevriezen / vet bevriezen genoemd.

Dit is mogelijk voor de buik, benen, armen, love handles, billen, knieën en de rug.
Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen niet bestand zijn tegen temperaturen onder de 4⁰C. Door de koeling raakt de vetcel beschadigd en breekt zichzelf af om vervolgens op natuurlijke wijze afgevoerd te worden. Deze afvoer begint ongeveer een week na de behandeling en dat kan 3 tot 4 maanden voortduren. Omdat andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment niet gevoelig zijn voor de lage temperaturen, maakt dat deze behandeling volkomen veilig is.

 

Het alternatief voor liposuctie.

Overtollig vet op uw billen, buik, armen, love handles, benen, knieën? Daar waar u met trainen en diëten niet het gewenste resultaat bereikt, kan cryolipolyse de moeilijke centimeters verwijderen. Bij deze behandeling worden de vetcellen bevroren, waardoor ze afbreken en niet meer terugkomen. In tegenstelling tot liposuctie is cryolipolyse een uitwendige behandeling, waar geen naald aan te pas komt. U kunt de centimeters kwijt raken zonder operatie! Na de behandeling kunt u gewoon weer verder gaan met uw dagelijkse bezigheden.

 

Het behandelplan
Cryolipolyse kan worden gebruikt voor oppervlakkig en ongewenst vet. Dat zijn vetcellen die net onder huid liggen en boven de spieren. Wij hebben verschillende soorten 360 graden koel applicatoren waardoor wij diverse gebieden kunnen behandelen zoals de buik, armen, binnenkant benen, boven- of zijkant knieën kunnen behandelen. Met deze 360 graden koel applicatoren bereiken we 60% meer weefsel dan met het 2 platen koelsysteem. De 4-D koelingssysteem zorgt voor meer vetafbraak.
 
Aanbrengen van de 360 gr koel applicatoren.
Om de huid te beschermen tegen de kou brengen wij eerst een membraan met speciale gel aan. De 360 gr koel applicatoren worden op de huid aangebracht en het sterke vacuüm zuigt de huid en onderhuidse vetlaag in de applicator. Hier bevinden zich 360 graden koeling, die de vetcellen laten bevriezen. Het behandelde gebied wordt 100% koud in het volledige gebied, in plaats van de andere apparaten waarbij het maar 40% is.

Koelen en verwarmen van de vetcellen

De behandeling voor het lichaam duurt 40 minuten en worden de vetcellen in de handle afhankelijk van de dikte van het vet gekoeld met een temperatuur tussen de -4 en -10 graden. Tussendoor wordt de temperatuur verhoogd naar +4 graden voor 5 minuten om het shockeffect te geven aan de vetcellen waardoor de vetcel sneller vloeibaar wordt en daardoor sneller het lichaam kan verlaten. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Tevens wordt er tijdens het proces door de handles een lichte massage gegeven waardoor de huid steeds strakker wordt. Dit proces heet cryolipolyse.

Als de behandeling voorbij is, worden de handles van het lichaam afgehaald. De huid kan tijdelijk een beetje rood zijn.


Na de behandeling
Na de cryolipolyse behandeling zullen de vetcellen door het lichaam worden gezien als afwijkend en sterven af. De afgebroken vetcellen zullen op een natuurlijke wijze worden opgeruimd en afgevoerd. Dit gebeurt via de lever en de nieren. De 1e 2 maanden verdwijnen de meeste vetcellen. Echter na 3 a 6 weken kunt u het al gaan merken dat de centimeters minder worden. Omdat het lichaam in staat is om de afgestorven vetcellen langzaam en in kleine hoeveelheden af te voeren, heeft de huid voldoende tijd om zich aan de nieuwe lichaam contouren aan te passen. De huid wordt mooi strakker. Eenmaal door cryolipolyse verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

Hoeveel behandelingen?
Er is er echter nooit voldoende resultaat na één behandeling. Voor het beste effect zijn minimaal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van vijf weken. Bij iedere afspraak wordt er gekeken en besproken waar de handles geplaatst gaan worden voor het beste eindresultaat.

 

Kosten cryolipolyse:
De prijs per zone voor 1 of 2 handles € 139,00.

bottom of page